yfuy

Glas in lood

De glas-in-lood techniek

Glas in lood is een oude techniek die twee materialen, het glas en lood aan elkaar verbindt. De oudste vormen dateren uit het jaar 1000.
De basis van glas-in-lood zijn loodprofielen. Op maat gesneden glasstukken worden in een loodprofiel geschoven tegen de kern van het lood aan. De kruispunten worden daarna met tin gesoldeerd. Verschil in uitstraling krijgt u door de keuze van het glas en de dikte van de loodprofielen. Loodprofielen zijn er van 4 mm tot 15 mm dikte, waarbij 8 mm het meest wordt toegepast.

Oude uitstraling

Door nieuw glas-in-lood te patineren krijgen nieuwe ramen direct de authentieke uitstraling. Patina is een oxideermiddel waarmee het nieuwe lood direct donker kleurt. Wij bevelen aan om vooral ramen die tussen isolatieglas komen, te patineren. Als ramen eenmaal ingebouwd zijn in dubbelglas oxideert het lood immers niet meer.

Kitten

Kitten is het wind- en waterdicht maken van alle loodnaden. Het voorkomt tevens het rammelen van het raam. Kitten is noodzakelijk bij binnendeuren en buitenramen als het niet tussen isolatieglas wordt geplaatst.>